Zakaj ne bi bila to vajina poroka?
V krogu prijateljev in sorodnikov se potopita na globino nekaj metrov v pravljični podvodni svet, kjer si pod taktirko “matičarja” Pozejdona zmehurčkata usodni DA in na najlepši način zaznamujeta začetek skupne življenjske poti…
Ni potrebno, da sta potapljača. Zadostuje že nekaj urna priprava in že sta pod vodo pred “matičarjem” Pozejdonom. Po končanem simboličnem podvodnem obredu sledi civilna poroka na kopnem pred matičarko in pooblaščencem.
Ko so vse formalnosti opravljene se slavje nadaljuje do poznih jutranjih ur… Kje pa? V SPUŽVI, kjer poskrbijo za hrano in pijačo…

O poroki pod vodo

Spoštovana zaročenca!
Poroka je eden tistih mejnikov, ki za vedno pusti pečat v življenju. Zaradi tega je še kako pomembno, da je ta dan najlepši v vajinem življenju. Brala sta o tej in oni poroki, kako je bilo lepo na gradu, ob jezeru, v planinah ali celo na balonu, pod vodo pa malo ali nič. Zakaj ne bi vtisnila v spomin sebi in svatom nepozabno podvodno poroko?
Verjetno sta se že nasmehnila, češ, kako bi pa spravili vaše svate pod vodo? To ni težava, kjer je volja, je tudi pot! Za potapljanje ni zgornje starostne omejitve, če se pa kdo ne počuti za skok v modro, si lahko poročni obred ogleda z mirnega sedeža na dnu ladje SUBAQUATIC s prozornim dnom ali na LCD zaslonu v lokalu SPUŽVA z direktnim video prenosom dogajanja pod vodo.

Predlagamo, da se zaročenca, v kolikor še nista potapljača, oglasita vsaj teden dni pred poroko pri nas v Piranu v potapljaškem centru in skupaj opravimo Discover Scuba Diving program (spoznavni potop) po svetovno priznani in najbolj razširjeni potapljaški šoli PADI. V sklopu DSD programa vaju bomo naučili uživati pod vodo v spremstvu inštruktorja potapljanja. Seveda so vabljeni tudi ostali svatje, ki želijo sodelovati v podvodnem obredu in niso potapljači.

Poročni dan
Kratek opis poročnega obreda

Dobimo se ob 11:00 pred potapljaškim centrom, kjer uskladimo še zadnje podrobnosti in razdelimo potapljaško opremo vsem svatom, ki gredo pod vodo. V lokalu SPUŽVA se postavijo mize za svate, katerih prihod je predviden med 12:00 in 13:00 uro. Ob 13:30 se svatje, ki gredo pod vodo pričnejo pripravljati. Ostali, ki gredo na ladjo SUBAQUATIC, odidejo v spremstvu našega osebja in skrbno izbranega vina do glavnega pomola v piranskem mandraču. Po nastanitvi na ladjo odrinejo proti lokaciji podvodnega obreda na piranski punti. Tam jih pričakajo svatje, ki so se odločili za potop. Nameščeni so na namensko postavljeni preprogi ob podvodnem poročnem oltarju. Sledi prihod ženina, prič in “matičarja” Pozejdona. Kmalu zatem se jim svečano pridruži nevesta in obred se lahko prične!

Obred pod vodo traja okvirno 15 minut. Nevesta in ženin prebereta “matičarjevo” besedilo, ki ju pospremi v potapljaški zakonski stan. Sledijo zaobljube, izmenjava prstanov, poljub in podpis simbolične poročne listine.

Po končanem obredu mladoporočenca zaplavata okrog SUBAQUATICA in pozdravita svoje svate na ladji. Sledi izhod iz vode, prvi suhi poljub in penina za mladoporočenca.

Po 15 minutnem premoru, da se nevesta in ženin lahko uredita, sledi še obred pred uradno matičarko in pooblaščencem na kopnem.

Po protokolarnem obredu nadaljujemo z zabavo. Zabava se lahko odvija v lokalu SPUŽVA ali vam uredimo zabavo na ladji (po želji tudi z ribjim piknikom). Uredimo lahko tudi vse potrebno za “catering” na poročni dan, vključno z naročilom poročne torte, najemom glasbene skupine, ureditvijo cvetja in naprsnih šopkov. Poskrbimo lahko za podvodnega fotografa in snemalca.

ČE ŽELITE LAHKO POROKO SKUPAJ OBLIKUJEMO POVSEM PO VAŠIH ŽELJAH!

V kolikor se želita mladoporočenca poročiti tudi cerkveno, je to mogoče opraviti v bližnji cerkvi, ki je le 200m oddaljena od potapljaškega centra.

Info: diving@subnet.si